Youtube Kanalım

7 Mart 2018 Çarşamba

HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ



Tamda Karadeniz usulü.... Hamsili mısır ekmeği sade olarak da pişirebilirsiniz mısır unundan, ben hamsi ve pırasa kullandım.🙆 Biz başka türlerini de yaparız zamanla onları da paylaşıcam🙊

HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ


MALZEMELER


2 su bardağı mısır unu
10 tane hamsi
1 tane pırasa
Pul biber, tuz, ılık su



                                      


TARİF
Yoğurma kabına mısır ununu eleyelim. Temizlenmiş, yıkanmış ve kılçıkları çıkmış hamsiyi, ince doğranmış pırasayı ekleyip, pulbiber ve tuzu katıp hafif ılık su ile hamur kıvamında yoğuralım. Birden fazla su katmayın, biraz cıvık bir hamur elde edicez. Yağlanmış tavamıza bu harcı döküp elimizle düzleştirelim, hafif bastıralım. Kısık ateşte her iki tarafını kızarana kadar pişirelim soğutmadan sıcak sıcak yiyelim. AFİYET OLSUN...


    

1 yorum :