MALZEMELER
Yeterli miktarda ince patlıcan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
TARİF
Patlıcanları alacalı soyup içinden kesikler atalım artı şeklinde dağıtmadan keselim resimlerde görünen gibi, tuzlu suda 1 saat bekletelim. Bunun sebebi acı tadı gitmesini sağlamak.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları parçalamadan elimizle hafifçe sıkıp, tavaya çok fazla olmayacak şekilde 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak patlıcanları dizelim ve kısık ateşte, fazla ocağın altını yakmalım ki birden kızarmasınlar. Ağır bir şekilde pişerek kızarsınlar.
Alt tarafı kızaran patlıcanları çatal yardımı ile yavaşça diğer tarafını çevirerek kızartalım.
AFİYET OLSUN...
Ellerine saglik canim bunu nasil servis yapicaz yani bi sosu felan varmi ?
YanıtlaSilHayır bunda sos kullanılmıyo normal patlıcan kızartması gibi degil bu tarif tadı çok farklı denemeni tavsiye ederim tubacım afiyet olsun
YanıtlaSilBu hafta deniyim insallah sonucu sana solerim :)
Sil