Bu gün sizlere bambaşka bi tarifle geldimm… Balığı ( hamsi ) herkes sevmez öyle değil mi? Evet dediğinizi duyar gibiyim.
Amaa bu gün sizlere vereceğim tarifte, balık sevmeyenler bile bayılacaklar. Özellikle kışın tüketebileceğimiz şahane bir tat, sebzeli hamsi yemeğimiz.
Sizleri daha fazla meraklandırmadan, tarifimize geçeyim, tadını ne kadar anlatsam da aklınızda soru işaretleri kalacağını biliyorum. O vakit hemen tarifi vereyim nasıl yapıldığına hep beraber bakalım.
MALZEMELER
1 kg hamsi
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
3 adet sivribiber
1 adet büyük boy domates ( ben yazdan bırakmıştım, buzluktan kullandım )
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 subardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı mısırunu
tuz, karabiber, pulbiber
Yarım demet maydanoz
TARİF
Hamsileri ayıklayıp bol suyla yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Kolayca kılçığını çıkarmak için bir yemekkaşığı mısırunu serpiştirelim üzerine, elimizden kaymasın diye.
Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayalım, soğanları da çok küçük olmayacak şekilde piyazlık doğrayalım. Harcımızın içine domates, havuç ve sivribiberi de doğrayalım.Üzerine tuz, pulbiber ve
karabiber ekleyip, harman edelim.
karabiber ekleyip, harman edelim.
Teflon tavamızı alarak içine, hazırladığımız iç harcımızın yarısını paylaştıralım. ( Diğer yarısını da en üzerine serilecek. ) Daha sonra ayıkladığımız ve kılçığını çıkardığımız hamsileri de tavaya alarak harcımızın üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde bırakalım.
Kalan iç harcımızı da hamsilerin üzerini kaplayacak şekilde bırakalım. ( Yani patetes harcımızın ortasına hamsi gelecek şekilde yapıyoruz bu yemeğimizi. ) Bir subardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı
salça alıp karıştıralım, yemeğimizin üzerine dökelim ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip, tavamızın kapağını ( taşma olmaması yarım kapatalım ) ve pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladığında ise ocağımızın altını kısalım.
Patesler ve havuç piştiğinde yemeğimiz pişmiş demektir. En son ocağı kapatmadan üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin
İsterseniz bu yemeği aynı şekilde hazırlayıp, borcama koyup fırın da bile pişirebilirsiniz. Tuz ve pulbiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
AFİYET OLSUN..
ellerine sağlık. çok güzel hamsi ile nefis tarif. Benim oğlum yesede yapsam.
YanıtlaSilDenemeni tavsiye ederim nursevın abla hiçç hamsi kokusu olmuyor çokk lezzettli belkı küçük bey anlamaz bile😃😃😃
SilYa eskiden hamsili ekmek yapardılar evde o geldi aklıma. Hey gidi günler diyesim geldi ;) Ellerine sağlık canım. Pratikte geldi bana fırında piştiği için. Yapsammı ki :)
YanıtlaSilÇilekli mutfak ben ocakta pişirdim ama fırında da yaparım lezzetınde hiç bir degişiklık olmaz gerçekten güzel oluyor hamsi yemem diyen insan bile yer anlamaz o kadar yani lezzetli tavsiye ederim sevgilerr...
SilBloglarda gezzinirken buldum sizi. Harika bir blog gerçekten. Nefis şeyler yapmışsınız. Ben de bloğuma davet etmek isterim sizi. Sevgiler. :)
YanıtlaSilellerine sağlık Vildancığım....çok güzel görünüyor
YanıtlaSileline sağlık,çok doyurucu olmuş maşallah
YanıtlaSilTşk ederim çok besleyici bir lezzet ablacım
Silelinize sağlık.akşama yapılabilecek kolay bir yemek.
YanıtlaSilBloglara yorum yapma etkinliğinden selam olsun :)
Fırında hiç hamsi pişirmedim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBalçığın her türlüsüne bayılırım. Tabiki fırında olması sağlık açısından çok önemli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltekrar ellerine sağlık. en sağlıklısı
YanıtlaSilEllerine sağlık ☺☺☺
YanıtlaSilHamsiye hic dayanamam , süper görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSil