MALZEMELER
1 subardağı süt
1 buçuk subardağı un
1 subardağı tozşeker
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 subardağı hindistan cevizi
TARİF
Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayıp koyulaşınca ocağı kapatalım. Tereyağ veya margarini, vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Soğuduktan sonra koyulaşması için buzdolabında 2 saat bekletelim, dinlensin. Kaşık yardımı ile minik parçalar alıp elimizle yuvarlayalım bolca hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım.
NOT
Elimize yapışıyorsa elimizi az su ile nemlendirerek hindistan cevizine atalım yaptığımız topları öyle de kıvam bulabilirsiniz, yani şekil alması için hindistan ceviziyle yuvarlayabilirsiniz. Bu yöntem size yardımcı olacaktır...
AFİYET OLSUNN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder