ÇİLEK REÇELİ
Her mevsimin reçeli başkadır. Bizim evin en sevileni, çilek reçeli.😋 Nisan ayı girdimi illa çilek reçeli yaparız. Tam ölçülü, kıvamında, çilek reçeli yapımı tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyetler olsun.
MALZEMELER
1 kilo çilek
4 subardağı tozseker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı silme limon tuzu
TARİF
Çilekler temizleyerek güzelce yıkayalım. Süzgeçte iyice suyu süzülsün.
4 su bardağı tozşekeri çileğin üzerine dökelim. Bir gece sabaha kadar bekletelim.
Ocağa alıp, kayanamaya bırakalım. Orta ateşte köpüklerini kaşık yardımı ile alarak kaynatalım. Bu arada tereyağı ekleyelim, çok köpük olmasın ve taşmasın diye tereyağı ekliyoruz.
Toplamda 45 dakika kadar kaynatıp ocaktan almaya yakın (son 10 dakikada) içine limontuzu atalim.
Hazır olan çilek reçelini sıcak sıcak kavanozlara koyarak kapaklarını iyice kapatırsanız çok uzun süre dayanır.
Yada saklama kabına veya cam kavanoza alıp soğuktarak, istediğiniz zaman kahvaltıya yiyebilirsiniz.
Çilek reçelini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder