Bugün tatlı mı tatlı ama bir okadar da hafif bir lezzetle sizlerleyimm. Hem tatlı hem hafif nedir bu? Tabiki sütlü kabak tatlısı.... Diğer kabak tatlılarının aksine, görünümü ve sunumu farklı bir tarifle karşınızdayım. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
yarım kilo balkabağı yada karakabak ( ben karakabak kullandım )
2 subardağı süt
1 buçuk subardağı şeker
1 buçuk subardağı şeker
1 subardağı su ( kabakların üzerine ilave edip pişip ezilmeleri için )
TARİF
Kabağımızın dışını yıkayıp, kabuğunu soyup, dilimliyoruz.
Tencerimize alıp kabakların üzerine suyu ve şekerini katıp pişiriyoruz.
İyice pişirdiğimiz kabakları patates ezicisi ile ( ben onu kullandım ) veya blendır ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz, topak kalmaması lazım.
Daha sonra kabağımıza yavaş yavaş soğuk süt ekleyerek, çekmesi için kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz. Eğer koyu olursa süt ilave edelim. Çünkü her kabak farklı olduğu için kıvamını tutturmak önemli ne koyu ne cıvık olacak.
Amacımız muhalllebi kıvamını tutturmak. Şeker ilave istersek tadına bakarak damak zevkimize göre ekleyebiliriz. Burada tamamen ezilmiş durumda sütlü kabak tatlımız, pürüzsüz olması lazım.
Sıcak halde kaselere paylaştırdıktan sonra, soğumalarını bekleyip fındık
veya ceviz ile süsleyebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Farklı ve güzel bir tarif ellerinize sağlık.Kara kabağı bilemedim.
YanıtlaSilTşk ederim:)) bende olan kabağın adı kara kabak, ama bal kabağından da oluyor her ikisi ile de yapıyorum yöresel adı sanırım bu bilen bilir diye yazdım ben. Sevgilerr...
Silİlk defa görüyoeum bende.. Afiyetler olsun. emeklerine sağlık
YanıtlaSilSagolasın nursevin abla;))) çok güzel oluyor denemeni öneririm sevgilerrr....
SilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTşk ederimm seda hanım :))))
SilEllerinize sağlık.👍
YanıtlaSilFarklı bir tarif eminim lezzetlidir.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle.
Evet çok lezzetli tşk ederim sevgiler;))))
SilBu tarifi bende ilk defa gördüm ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTşk ederim sevil hanım :))))
Silçok farklı bir tarif en kısa zamanda deniyeceğim ellerinize sağlık ziyaretiniz için teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgiler
Denemenizi tavsiye ederim müjgan hanım tşk ediyorum sevgiler...
SilÇok değişik bir tarifmiş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
İlk defa duydum, ilk defa gördüm. Nefis görünüyor ama, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTşk ederimm farklı bir tarif ama çok nefis:))))))
SilBende 13 yıl önce eşimin memleketinde atmıştım ilk defa,değişik bir lezzet,eline sağlık canım
YanıtlaSilTşk ederim karadenizliyim ben sizde öylemi sevgiler....
Silben kabak tatlısını bir türlü beceremeyenlerdenim elinize sağlık
YanıtlaSilFunda hanım aşamalı bir şekilde paylaştım isterseniz birde benim tarifimi deneyin kolay gelsinn sevgiler...
SilÇok farklı bir tarif denemek lazım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilTşk ederimm deneyin hafif bir tatllı çigdem hanım sevgilerr...
SilFarklı bir tarf olmuş.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTşk ederim kabağı her şekilde değerlendirmek gerekir bu sefer biraz farklı olduu;))))) sevgilerr...
YanıtlaSilKabak ve tatlı nasıl olur bilemedim. Çocuklara kabak yediremiyoruz. Böyle tüketirler mi acaba..:) Ellerine sağlık...:)
YanıtlaSil