Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
Yarım su bardağı pirinç
2 tane soğan
3 tane domates
7/8 diş sarımsak
tuz, pulbiber
Yapılışı:
Taze fasulyeyi ayıklayalım ve yıkayalım. İnce ince doğrayalım. Bir kenarda bekletelim. Soğanı da yemeklik küçük küçük doğrayıp sıvıyağ ile tenceremize alarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğradığımız domatesleri de ilave edelim üzerine ince doğradığımız sarımsakları da ekleyelim, biraz pişsinler. Daha sonra Fasulyeleri ekleyip, rengi dönene kadar tekrar kavuralım ve ince doğradığımız patatesi, tuzu, pulbiberi yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekleyerek iyice pişmesini bekleyelim arada karıştıralım suyunu kontrol edelim sulu olmayacak şekilde pişmesini bekleyelim. Fasulye, patates yumuşayana kadar pişirelim. Altını kapattıktan sonra biraz dinlendikten sonra servise hazır hale gelmiştir. Afiyet Olsun..
elinize sağlık :) bu arada bloğumda harika bir çekiliş haberi var beklerim :)!
YanıtlaSil