Semt pazarlarında ve marketlerde bulabileceğimiz barbunyadan başlıyorum kış hazırlığıma. Peki buzlukta nasıl saklayabiliriz diyorsanız, benim yöntemim tamda size göre hem pratik ve en hızlı şekilde hazırlıyorum. Kimi hanımlar haşlamadan kaldırıyor buzluğa fakat bana göre biraz koku oluşuyor ve rengide piştiği zaman kararıyor ben nasıl hazırladım buyrun tarifime....
MALZEME
Barbunya (kilo tercihi size kalmış)
Kaynatmak için su
TARİF
Öncelikle barbunyaları ayıklayalım, içlerini temizleyelim.
Daha sonra ayıklanmış barbunyaları tenceremize alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyalım.
Barbunyaları kaynatıp elimizle kontrol edelim, ezilmemesine dikkat edelim. Kışın buzluktan çıktığında yemek olarakta pişeceği için çok fazla kaynamasına gerek yoktur. Bu arada suyumuz bulanık olacaktır, süzüp üzerine su gezdiridiğiniz zaman kendi rengini alacaktır.
Barbunyalar pişip biraz şişecekler o zaman barbunyamızı süzelim.
Barbunyaları süzdükten sonra soğumalarını bekleyelim, daha sonra dilediğiniz miktarda buzluk poşetine yerleştirip, kışın yemek için buzluğumuza kaldıralım..
Bu şekilde hazırladığımız barbunyamızı pişireceğimiz zaman alıp buzluktan kullanabiliriz.
AFİYET OLSUNNN.....
ellerine sağlık vildancığım..çok güzel.
YanıtlaSilTşk ederim rojdacım:))))
SilBen çiğden atıyordum barbunyaları... Böylesi daha iyiymiş.. Kışın günler kısa. Pişmesi uzun sürmez.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvet nahidecim baştan böyle yapınca hazır oluyor hemde bana göre sanki haşlanmadan bırakılırsa sanki buzluk kokusu geliyor bana yıllardır bu şekilde hazırlıyorum, tşk ederim canım sevgiler. ..
SilEllerine sağlık Vildan'cıģım.... güle güle afiyetle yersiniz inşallah....ben de çiğden koyuyordum.... böylesi de iyiymiş hakkaten
YanıtlaSilRabbim ağız tadıyla yemeği hepimize nasip etsin selma abla bence bu işlem daha pratik geliyor bana hazır olmuş oluyor tşk ederim sevgiler.....
SilVildan cım ellerine kollarına sağlık allah güle güle yemeyi sağlıkla nasip etsin inşallah....
YanıtlaSilAminnn arzu ablacım tşk ederim bana boll desteğin için öpüyorum sevgilerrr...
SilEllerine sağlık Vildancım:) Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin.
YanıtlaSilAmin canım tşk ederim:)))
SilElinize sağlık benze yapicam Cigdem koysak olmaz mi?
YanıtlaSilTabiki olur ama ben bu şekilde tercih ederim dediğim gibi çiğ koyarsak dışarı çıkarıp tekrar haşlamamız gerekir yemek pişirecegimiz zaman ama benım yöntemımle buzluktan alıp sogan kavurup salça istersenız patates ve barbunyalar buluşur çok da çabuk pişer hemen piratik olur bence tşk ederim yorum için :)))
Silsağlıkla afiyetle yersiniz inşallah
YanıtlaSilİnş lerzan hanım sevgiler...
SilHarikasınız, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTşk ederim nilgün hanım sevgilerr...
SilBende bir tek barbunya atıyorum buzluğa ama çiğ atıyorum ve bir tek buz kokusu bunda olmuyor, diğer sebzelerde buz kokusu alıyorum mutlaka! Allah yedirmeyi nasip etsin...
YanıtlaSilTşk ederim yorumunuz için hepimiz ağız tadıyla yiyelim inş :)))
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilellerinize sağlık :) Bende buzluğa bir şeyler atıp sonrasındaki kolaylığa bayılıyorum :)
YanıtlaSil