Youtube Kanalım

1 Şubat 2021 Pazartesi

EKMEK KÖFTESİ




EKMEK KÖFTESİ
 de benim gibi et yemiyorsanız EKMEK KÖFTESİ tamda size göre tadanlar kıyma köftesinden hiç bir fark olmadığını söylüyorlar. Ekmek ile yapılan, kıyma kullanılmayan çok nefis bir köfte eee tabii et yiyebilenlerde bu köfteden mahrum kalmasınlar, tadında hiç bir değişiklik fark edemeyeceksiniz. Buyrun tarife...



EKMEK KÖFTESİ
MALZEMELER 


1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir
1 orta boy rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çaykaşığı tuz
1 çaykaşığı karabiber
1 çaykaşığı pul biber
1 çaykaşığı nane
1 çaykaşığı kekik
1 çaykaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
KIZARTMAK İÇİN
Çok fazla olmayacak kadar sıvıyağ 


TARİF


Ekmeğimizi robottan çekerek inceltiyoruz. Dış kabuklarınıda katın ki  ziyan olmasın.
Daha sonra köfte malzemelerimizi ekmeğin üzerine katıyoruz. Yumurta, soğan peynir, sarımsak, maydanoz ve baharatları katarak yoğurmaya başlıyoruz. Baharatları siz istediğiniz kadar da kullanabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz. Katı olursa azıcık su ilave edebiliriz çok fazla olmayak şekilde. Köfte kıvamına gelince elimizle isterseniz yuvarlak veya oval yuvarlayalım.
Yapışmayan tavaya 4 veya 5 yemekkaşığı sıvıyağ koyarak kızdıralım. Harcımızdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde düzleyip tavaya dizelim, çok kalın olmayacak
şekilde bir yüzü kızarana kadar dağılmaması için ellemeyelim. Kızardıktan sonra spatula ile dikkatlice çevirerek diğer yüzünü de kızartalım.
Kalan köftelerimizede aynı işlemi yapıp kızartalım. İstersek yanına biber kızartıp köfte ile birlikte  sıcak  halde servis edelim.  Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder