MALZEMELER
2,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
3 subardak su
3 subardak şeker
3 damla limon suyu
TARİF
İlk olarak şeker ve tozşekeri tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatalım. ( Şerbetimiz ılık olacak tatlımız sıcak olacak. )
Şerbet kaynarken yoğurt, sıvıyağ, yumurta, irmik, yoğurma kabımıza alalım, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım kurabiye gibi ve yağladığımız tepsiye dizelim. İsteğe göre üzerine fındık batıralım. Daha sonra 180 derece fırında pişirelim kızarana kadar..
Sıcak fırından çıkan tatlımızın üzerine ılıyan şerbeti dökerek şerbetini çekmesini bekleyelim. Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde servis edelim. Hindistan cevizi ile süsleyebiliriz, yada yanında dondurma ile servis edebiliriz. Çok yakışıyor, denemenizi tavsiye ediyorum....
AFİYET OLSUN...
merhaba
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler
Mrb tşk ederim muko hanım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSagol canım tubam
YanıtlaSilEllerine saglik, buldum sonunda :)
YanıtlaSilTşk ederim hoşgeldiniz sieda hanım sevgılerr...
Silellerine sağlık,daha önce de geldim gittim :) o zaman fındıkları kakaolu hamura benzetmiştim canım istedi sanırım :))
YanıtlaSilCanım feriha ablam tşk ederim yine beklerim sevgiler...
SilTaha bunu görse de yese :)
YanıtlaSilBecerikli bi annesi varken tahanın bence yapar yedirir ))))) tşk edrimm canım sevgıler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ..Kolaylıklar dilerim. mımmm mımm aldım birtane
YanıtlaSilTşk ederim buyrun afiyet olsun nursevin hanım sevgiler...
YanıtlaSilİrmikli tatlıları çok severim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlik... çok güzel görünüyor Vildanciğim
YanıtlaSil