MALZEMELER
1 yumurta
1 subardağı ılık süt
1 subardağı ılık su
Yarım subardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pekmez yada 2 yemek kaşığı tozşeker
Yarım paket yaş maya,veya instans maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
5,5 subardağı un ( aldığı kadar un )
ARASINA SÜRMEK İÇİN: 200 gr tereyağı veya margarin
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: Bir yumurta sarısı, susam ( akınıda hamura katabiliriz.)
İÇ MALZEMESİ: peynir. (siz bu tarifi peynirsizde sade yapabilirsiniz.)
TARİF
Yoğurma kabımıza ilk olarak maya, ılık süt ve ılık suyumuzu alalım karıştıralım 5 dakika bekleyelim daha sonra sıvıyağı, yumurta, pekmez ve tuzu ilave ederek unuda yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur yoğuralım Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 4 parçaya bölelim. Her parçayı yeniden 4’e bölelim. Toplam 16 beze elde edeceğiz.
Her bezeyi unlayarak, merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hafifçe erittiğiniz tereyağını açtığımız bezelerin üzerine sürelim. Her biri 4 bezeden oluşan 4 tane grup olacak. İlk üç bezenin üzerine bolca tereyağı sürelim. En üstteki 4. bezeye yağ sürmeyelim.
İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok inceltmeden, yuvarlak şekilde açalım.
(Yani üstüste konmuş 4 bezeyi birden açacağız)
(Yani üstüste konmuş 4 bezeyi birden açacağız)
Yuvarlak şekli verdikten sonra üzerine kalan tereyağından sürelim istenirse peynir harcı koyalım sade de olabilir uç kısmından başalayarak rulo yapalım.
Ruloyu geniş kısımları 2-3 cm. olacak şekilde üçgenler halinde keselim.
Üçgenleri tepsiye istediğiniz gibi aralıklı olarak dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakalım yarım saat yeterli olacaktır.
Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
NOT
NOT
Resimler sizlere yardımcı olacaktır.
AFİYET OLSUN...
Merhabalar,
YanıtlaSilBloğunuz hayırlı olsun. Artık ben de takipçinizim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Tşk ederim selda hanım bende sizi ziyaret edecegim cok nazik biriisiniz sevgilerr...
SilBu ne guzel bir ekmekmis en kisa zamanda bende denicem :)
YanıtlaSilMutlaka denemen lazım tavsiye ediyorum tubacım yumuşacık poğaca kıvamında tşk ediyorum begenin için 😄😄😄
YanıtlaSilElinize sağlık bende bu tarz poğaçalardan yapıyorum nefis oluyor .Sizin tarifiniz ve görünüm de çok güzel afiyet olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilTşk ederim sema hanım sevgiler.....
SilEllerine saglik Vildan, ekmeklere merakli oldugum icin hemen dikkatimi cekti
YanıtlaSilGerçekten çok güzel bir tarif poğaçaya yakın bir lezzeti var mutlaka deneyin sieda hanım sevgilerr...
SilEllerinize sağlık Vildan Hanım..Çokta güzel detaylı anlatmışsınız..İkisi benim olsun yeter sevgilerimle..
YanıtlaSilhttp://www.akasyakokusu.com/
Çoookk güzel olmuş ellerine sağlık enkısa zamanda deneyeceğim....
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://cakeandbakehouse.blogspot.com.tr/
Ellerine sağlık harika ☺☺☺☺
YanıtlaSilne güzel olmuş. Bulgar ekmeği olarak harika poaçalar
YanıtlaSil