Patatesi sevmeyen yoktur sanırım..
Her şekli, her çeşiti makbuldur mutfakta, bütün yemeklerin yanında eşlik edebilir. Benim gibi sizde çok seviyorsanız, yapabilirsiniz hatta fırında... Basit, lezzetli, hafif ve az yağlı bir tarif, bol yağda olmadığı için herzaman tercihiniz olacaktır öyleyse yapımına geçelim...
MALZEMELER
5 veya 6 patates orta boy
1 çaykaşığı pulbiber
1 çaykaşığı karabiber
1 çaykaşığı kekik
3 yemekkaşığı sıvıyağ
TARİF
Patatesleri yıkayıp dışını soyun ve tekrar sudan geçirin suyunun süzülmesi için 5 dakika bekleyin. Daha sonra istediğiniz boyutta doğrayın, benim gibi doğramak isterseniz ikiye bölüp doğrayabilirsiniz, veya elma dilimi de olur, ama kalın olmasın pişmesi uzun zaman alır. Doğradığımız patatesleri baharatlarla iyice karıştırın ve tuzunu, sıvıyağını katıp iyice bir harmanlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün bir şekilde dökün,190 dereceli fırında yumuşayıp kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra servis tabağına alıp soğutmadan afiyetle yiyebilirsiniz.
NOT; Bu tarif kahvaltı için uygundur, siz öğle ve akşam yemek isterseniz 3 veya 4 diş sarımsak kullanabilirsiniz, baharat ile birlikte katıp harmanlayabilirsiniz.
İstediğiniz kadar baharat ve patates kullanabilirsiniz, tercih sizlerin..
AFİYET OLSUN...
fırında yapılınca başkbir lezzetli oluyor canım.ellerine s.ağlık.sevgiler
YanıtlaSilTşk ederim çok yaglı olmadıgı için tercih edilebilir daha lezzetlidir ayrıca fırında mutfagabuyrun sevgilerr...
SilBizlerde bu tada bayılıyoruz.Nefis olmuş Elinize sağlık :)
YanıtlaSilTşk ederim özellikle kahvaltıda yaparım çok güzel olur sema hanım sevgiler
YanıtlaSilBen de balık yaptığımda yanına garnitür olarak yapıyorum çok lezzetli oluyor.eline sağlık.
YanıtlaSilEvet öylede olurr sevdican hanım tşk ederim güzel fikriniz için sevgilerr..
YanıtlaSilEllerine saģlik Vildancim... ben de bu şekilde pißince çok seviyorum
YanıtlaSil