Kiraz tuzlusu, Karadeniz'e özgü bir damak tadı. Sofraları süsleyen yöresel bir lezzet
Gelin, kirazı sadece mevsimlik meyve olarak tüketmek yerine kışın da yiyebilmek adına tuzlamasını yaparak sofralarımızı süsleyelim.
Buyurun tarifime.....
MALZEMELER
2 kilo kiraz
1 su bardağı kalın tuz ( turşuluk tuz )
Yeterli miktarda su
TARİF
İlk önce kirazlarımızı yıkayıp güzelce saplarını temizleyelim.
Kiraz turşumuzu nasıl yemeliyiz derseniz;))))
Kiraz turşumuz hazır olduğunda, turşu olan kirazların yemek istediğiniz kadarının çekirdeklerini çıkarıp su dolu bir kapta bir gece bekletelim. Daha sonra miktara göre 2 veya 3 soğan soyup istediğiniz boyutta doğrayın ve kavurun. Çekirdeği ve tuzu çıkmış kiraz turşumuzu iyice sıkarak kavrulan soğanların üzerine koyup,10 dakika kavuralım. İsterseniz sıcak veya ılık servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun..
İlk kez kiraz turşusu duydum eminim nefis bir tattır zira harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilEmin ol ki çok lezzetli bir turşu tarifidir arzu ablacığım teşekkür ederim
SilÇok merak ettim doğrusu.. Karadeniz kadını yaparsa güzeldir elbet..:) Sevgiler..
YanıtlaSilBence denemelisin arkadaşım pişman olmazsın çok güzel bir tarif teşekkür ederim sanada
SilTadını merak ettim gerçekten ilk defa duydum :)
YanıtlaSilEvet gülşah hanım çok yaygın değildir ama bir yöresel bir tarifdir çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim tşk ediyorum
Sililk duydum ve çok merak ettim:))) kira ve soğan inanamadım:))
YanıtlaSilMeyve olarak bildiğimiz kiraz tadını değiştirerek turşu halini alıyor çok lezzetli inanın Hatice hanım
Silellerinize sağlık mutlaka güzeldir inş. ehli elden tatmam imkanı bulurum.:)
SilBende ilk kez duydum çok enteresan geldi
YanıtlaSilİnşallah sizde Bir gün tatma fırsatı bulursunuz gerçekten çok güzel sevgilerrrr
Silyemiştim bundan güzel oluyor :-))
YanıtlaSilBu tatla tanıştığınıza memnun oldum yanında bir de çay oldu mu kiraz turşusu tadından yenmez özellilkle ben sabah kahvaltısında çok severim sevgilerrr..
Silduymuştum ama hiç yemedin tadını merak ediyorum.ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli deneyin bence vazgecemeyeceniz turşular arasında olacak tşk ederim;)))
SilKiraz hariç herşeyin turşusunu duymuştum. Artık eksik kalmadı sanırım :)))
YanıtlaSilGerçekten öyle bahar hanım lezzetli bir turşu oluyor emin olun sevgiler...
Sililk defa duydum,inanın tadını merak ettim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİnanın denemeye deger hamarat ablam tşk ediyorum sevgiler.....
SilNeler var ya duymadığımız. Ellerinize sağlık. Ama kiraz turşusunun da tadını merak ettim.
YanıtlaSilYeni yeni tatlar deniyoruz bazende eski tarifleri deneyip sizlerle paylaşmak güzel oluyor gülsah hanım tadı gerçekten şahane meyve olarak degil kirazı turşu olarak düşünün tşkler yorumunuz için sevgiler...
SilVildancım iyiki yapmışsın..gerçeketen harika bence de..Karadenizli olduğum için bu turşunun tadını bilirim..Bloğumda da yapmıştım canm..bak ne çok bilmeyen var..yapın yiyin gari heye millet..:) :)
YanıtlaSilBende çok severim bu tadı dilek abla anneannemden kalma lezzet her yaz yapardı bize düşün memleket kirazlarını daha ufak olurdu şimdi artık bende yapıyorum tşk ederim sevgiler.....
YanıtlaSilBende çok severim bu tadı dilek abla anneannemden kalma lezzet her yaz yapardı bize düşün memleket kirazlarını daha ufak olurdu şimdi artık bende yapıyorum tşk ederim sevgiler.....
YanıtlaSilafiyetler olsun canm..ben daha açmadım benm turşuyu..havalar serinlesin de öle..kocaman sevgiler
SilAynen bende sabırsızlaşıyorum artık yesek rahatlıcaz ablacım
SilEllerinize sağlık (:
YanıtlaSilÜzülmeyin aslı hanım sizde tatma fırsatı bulursunuz ini birgün:))))
Silhiç bilmiyorum tadını hiç yapmadım denemek lazım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Birdaha ki yıl yapın illa derim ben memnun kalacaksınz tşk ederim sevgiler....
SilKirazin da turşusu olurmuymus demiyelim:)
YanıtlaSilEvet oluyor nilgün hanım yıllardır yaparız biz inanın çok lezzetli oluyor inş birgün tadarsınız ;))))) sevgiler....
YanıtlaSilkiraz turşusunu ilk sizden gördüm ne güzel :) bloğunuzu yeni takibe aldım bende sizi bekliyorum :)
YanıtlaSilELLERINIZE SAGLIK
YanıtlaSil