ÇİÇEK POĞAÇA (KITIR POĞAÇA)
MALZEMELER
125 gram margarin veya terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 tane yumurta sarısı
Haşhaş
Zeytin
TARİF
Yoğurma kabımıza margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, iyice karıştırıp un ve kabartma tozu ilave edip
hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, içine biraz ezilmiş peynir koyup elimizle yuvarlayalım. Daha sonra elimizle üzerine biraz bastırıp makas ile kenarlarını 5-6 defa kesip çiçek şekli verelim. (Resimden bakabilirsiniz) Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim ve her poğaçamıza bir zeytin bırakalım hafifçe bastıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder