23 Nisan 2014 Çarşamba

TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ



MALZEME;
Yarım kilo yaş tel kadayıf
100 gr margarin
2 yemek kaşıgı tereğı
1 subardağı tozşeker
1 subardağı dövülmüş ceviz


MUHALLEBİSİ İÇİN;
1 litre süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 subardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti


TARIF;
Kadayıfı ince ince tahtanın üzerinde doğruyoruz,daha sonra teflon tencerede kısık ateşte kavuruyoruz, biraz pembeleşene kadar, ve margarini tereyağını katıp biraz daha kavuruyoruz, şekeri ve cevizleri ilave edip karştırıyoruz,ocagın altını kapatıp kadayıfları başka bir yere alıyoruz, soğuması için tencerede bırakmayalım ki yanmaya devam eder... Başka bir tenceye muhallebiyi hazırlayalım, sütü, şekeri,yumurtayı,vanilyayı,un ve nişastayı alarak kaynayana kadar karıştıralım, 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 15 dakika soğumaya bırakalım sonra kremşantiyi de ekleyip mikserle iyice çırpalım,topaklanmasın diye.....


Dikdörgen bir borcama kızarmış ve soğumuş kadayıfların yarısını dökelim eşit şekilde yayalım daha sonra üzerine ılık halde ki muhallebiyi dökelim, kalan kadayıflarıda üzerini tamamen kaplayacak şekilde elimizle serpiştirelim, buzdolabında 3 - 4 saat soğuması için bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım..... 

                        AFİYET OLSUNN








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder