25 Kasım 2015 Çarşamba

TİRAMİSU



Mutlu günleer.. 
Sizlere çok güzel bir tarif getirdim misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram etmenizi önerebileceğim bir tarif..Tadına bakan dostlardan tam not alacağınız bu tatlımız hem çok tatlı, hemde kakao severlerin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Kahvenizin ve çayınızın yanında mutlaka bir dilim yemenizi tavsiye ediyorum. Tarifi paylaşıyorum denemeniz dileğiyle.....

*MALZEMELER*

3 Tane yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ 
1 Su bardağı toz şeker 
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un, normal kek kıvamında olacak

**NOT**
En aşağıdaki not bölümünü okuyunuz 

*KREMASI İÇİN*

Yarım litre süt  
1 Buçuk kahve fincanı un 
2 Kahve fincanı şeker
1 Paket krem şanti ve 1 su bardağı süt. ( kremşantiyi köpürtmek için )

*KEKİ ISLATMAK İÇİN*

1 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı kahve veya nescafe
1 Tatlı kaşığı şeker

*TARİF*

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Yağını ve sütü ilave edip biraz daha çırpalım.
Kakao ilave edip karıştıralım.
Kabartma tozu ve unu ekleyerek hızlıca karıştıralım ki, yumurtanın köpüğü sönmesin.
Yağlanmış dikdörtgen borcam kabımıza kek hamurumuzu dökelim, kek kıvamında pişirelim.
Kekimizin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapalım.



Kekimiz pişerken bir paket kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırparak soğuması için dolaba koyalım 
Sıra kekimizin muhallebisini pişirmede, tenceremize unu, sütü ve şekeri koyup, karıştırarak muhallebimizi pişirelim ve soğumaya bırakalım.



Kekimiz piştikten sonra, fırından çıkaralım ve sıcakken ; nescafe, süt ve şekeri bir bardakta karıştırıp kaşıkla kekimizin hiçbir yeri kuru kalmayacak şekilde dökelim. 
Soğumuş olan muhallebiye dolapta beklettiğimiz krem şanti ilave edip karıştıralım ve kekimizin üzerine muhallebiyi iyice, her yerine eşit şekilde yayalım.



Yani kekimiz de soğuk, muhallebi de soğuk olacak.
Kekimizin en üstüne bir elek yardımı ile kakao serpelim, (Bu işlemi kakao koyulmuş  tuzlukla da yapabilirsiniz o da kolay oluyor) bir gece buzdolabında bekletelim ki, malzemesini iyice çeksin kuru kalmasın ertesi gün dilimleyip sevdiklerinizle afiyetle yiyin...

**NOT* *Ben bu sefer ricotta peyniri kullandım ama siz kremşanti kullanabilirsiniz resimler yardımcı olacaktır size. Birde, büyük  dikdörgen borcam kullandım kare değil, ölçü bu tepsiye göre. Kare tepsiye yaparsanız malzemeyi orantılı azaltmanız gerekir.

AFİYET OLSUNN....



28 yorum :

  1. Çok güzel olmuş. Hem de bereketli. kalabalık ortamlar için hazırlanabilecek harika bir tarif. Ellerine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim nahidecim bereketli oluyor bayaa yetiyor da artıyor;)))

      Sil
  2. elinize sağlık eminim tadı da nefistir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim tşk ediyorum😊

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ediyorum bitanem yüregine sağlıkk rojdacım:)))

      Sil
  4. çok severim ellerine sağlık :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  5. amaniiiin bu neeee :) melabaaaağ :)

    YanıtlaSil
  6. Vildan hanım bayıldım ben bu tatlıya. Ayrıntılı anlatım çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akılda soru işareti kalmasın diye ayrıntıyı kullanıyorum tşk ediyorum birgül hanım yorumunuz için sevgiler:)))

      Sil
  7. Bayılırım tiramisuya mutlaka deneyeceğim... Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severek yaptım yemesek iyidee duramıyoruz tatlıya dayanılmıoo gercekten dene begeneceksin arzu ablacım :)))))

      Sil
  8. Merhaba sizi takip ettim ancak blogger'da yeniyim destek için sizde takip ederseniz sevinirm http://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb; elbette takip ederim, destek olmak lazım dıye düşünüyorum herzaman blogger'da hayırlı olsun...

      Sil
  9. Enfes olmus, ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim ablacım sevindim beğenmene sevgiler...

      Sil
  10. Canım peyniri nerde bulabiliriz ben pek rastlamadım..

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Bende dahil bu güne kadar Tramisu you sevmeyeni duymadım, Harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık. Ben de çok severim bu tatlıyı.. Muhallebinin içerisine ben krem şanti yerine labne peyniri koyuyorum. Kullandığınız peyniri bulamayanlar için alternatif olabilir.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,
    Elinize sağlık gayet hoş olmuş:)))
    Ben bu tatlıyı çok seviyorum. Sık da yaparım. Çoğu zaman pratik oluyor diye, Kek yerine kakaolu bisküvilerden kullanıyorum ama harika oluyor.
    Benim de sayfamda bunun tarifini bulabilirsiniz. Ufak da olsa farklılıklar vardır mutlaka, bakmanızı isterim açıkçası.
    Keyifli nice paylaşımlar için, Ziyaretlerinizi beklerim lütfen:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık tiramisu yapmayı bende çok seviyorum :)

    YanıtlaSil