16 Ekim 2015 Cuma

YAĞLI SİRKELİ HAŞLAMA TURŞU




Hem kızartma hem de turşu lezzetini severler için müthiş bir tarifim var. Yazın taze doğal biberlerin lezzetini kış sofralarına taşımak da mümkün. 
       Merak edenler için buyrun tarifime bir göz atın derimm....

MALZEMELER; 

3 kilo kırmızı biber 
3 kilo yeşil biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke
3 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 demet maydanoz

TARİF;

Biberleri iyice yıkayalım, suları süzülmesi için bir kenarda bekletelim.


İstediğimiz boyutta doğrayıp, biberleri tenceremize alalım.


Biberlerin üzerine sıvıyağ, sirke, tuz ve soyulmuş ikiye kesilmiş sarımsakları ilave ederek pişmeye bırakalım.


Ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. Daha fazla pişirirsek çok yumuşar ve ezilir.


Bundan sonra pişmiş olan biberlerin üzerine ikiye kestiğimiz maydanoz ekleyip ocağımızı kısarak biber turşumuzu kavanoza doldurmaya başlalayalım.



Konserve yapar gibi kavanoza koyup, kapağını sıkıca kapatıp, düz bir yere ters çevirip 2 veya 3 gün üzerini sofra bezi ile kapatarak dinlenmeye bırakalım.



NOT; Biber turşumuz kızartma ve turşu tadında çok lezzetli oluyor, kışın kavanozu açıp her an  soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Kavanozları iyice yıkayıp sıcak su ile durulayalım. Kapaklarımızı da yıkayıp sıcak su ile durulayalım yeni alınmış kapak olsun yoksa tutmayabilir kavanozları, emeklerimiz ziyan olmasınn...
                AFİYET OLSUNN...




28 yorum :

  1. Merhabalar, yağlı sirkeli haşlama turşunuz çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Ellerinize sağlık.

    Hayırlı hafta sonları inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim güzel dilekler için :)))

      Sil
  2. Kırmızı biberlerin albenisi çok.. :) Afiyetle tüketin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim doyamıyoruz kırmızı bibere inan kii arkadaşım çok tşk ederimmmm..

      Sil
  3. ellerine sağlık canım. Afiyetle yiyin inşaallah turşularınızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim nursevin ablacım güzel yorumun için senin kadar olamasamda.. Sevgiler....

      Sil
  4. ellerinize sağlık, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık afiyetle sağlıkla tüketin inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim inş hatice hanım sevgiler...

      Sil
  6. işte bu olmadı sirke dedin mi olmaz bende limon suyu ile tercih edeceğim :-)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ki sirke ile yapıyorum hep limon ile denerseniz yorumunuzu almak isterim :))

      Sil
  7. Evde bir miktar yeşil biber var, yanına biraz da kapya biber ilavesi yapıp deneyebilirim. Elinize sağlık, sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin severseniz umarımm kolay gelsin :))))

      Sil
  8. Afiyetle tüketin, benim bilmediğim bir turşuydu bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oluyor sanki kızartma gibi ama turşu tadında bir lezzet inş tatma fırsatınız olur tşk ederim...

      Sil
  9. Sayenizde öğrenmiş olduk biz de. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık .Sağlık ve huzurla yiyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim sizde sağlık ve huzurla kalın inş.....

      Sil
  12. Bu tarz turşuları çok seviyorum, çok iştah açıcı görünüyor :) Afiyetle yenilsin, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. bu turşuyu annem güzel yapar. kavozlara suyunu eklemen lazım. seninkilerde hoş görünüyo
    elinize sağlık...

    YanıtlaSil