Bize sunulan nimetlerin faydaları saymakla bitmez. Bunlardan bir tanesi de beyaz lahanadır. Hem güzellik hemde sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için yararlı olan bu sebze vitamin deposudur. Mucizevi yararlarına her gün yeni bir şey eklenen lahanayı birçok şekilde tüketmek mümkün. Çiğ olarak tüketildiği gibi, isterseniz çorba, yemek, turşu ve muhteşem bir sarma haliyle tüketmek tercihler arasındadır. Lahanayı sarma isteyenler, için buyrun tarifime.
MALZEMELER
1 adet orta boy beyaz lahana
İÇ HARCI İÇİN
2 subardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz ( damak tadınıza göre )
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Kuru Nane
1 çaybardağı sıvıyağ
TARİF
Bir kabın içinde pirinci güzelce yıkayalım.
Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tencereye yarım çaybardağı sıvıyağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine salçayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
Daha sonra pirinci katıp biraz karıştırıp kavurmaya devam edelim. Bir çay bardağı su ilave ederek pirinçler suyunu çekince ocağı kapatalım. Karabiberi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim. ( Ben maydanoz kullanmadım sizler tercih ederseniz kullanın ) 15 dakika bekleyelim, ki demlensin harcımız kabarsın, bu arada lahanamızı haşlayayalım.
Beyaz lahanayı haşlamak için, beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.
Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine damak tadımıza göre çok az tuz ekleyelim.
Beyaz lahana yapraklarını kaynayan suyun içine atalım. ( az yumuşaması yeterli fazla tutmayın yırtılabilir )
Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayıralım ve hazırladığımız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine yeterli miktarda koyup saralım, lahanalar bitene kadar saralım, şekilsiz gibi görünsede lahana yapraklarımız sarılınca belli olmaz düzelir.
Tencerenin içine sarmaların altına birkaç beyaz lahana koyalım.
Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir küçük tavanın içine yarım çay bardağı kadar sıvıyağı, bir kaşık salçayı, tuzu, bir arada kavuralım, bir miktar sıcak suyu koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı karışımı, beyaz lahana sarmamızın üzerinde gezdirelim.
Lahana sarmamıza bir kenarda kaynattığımız yeteri kadar sıcak su ilave edelim, ve ısıya dayanıklı bir yemek tabağı bırakın üzerine sarmalar su ile kaynarken fazla hareket etmesin, daha sonra kısık ateşte pişirelim. ( sarmaların üzerine gelene kadar su koyalım ) sarmaları kontrol ederek pişdiğini anlayabiliriz. Sıcak sıcak sarmalarımızı servis edelim...
AFİYET OLSUN..
ellerine sağlık Vildan hanım.İncecik ne kadarda güzel olmuş..
YanıtlaSilTşk ederim nursevin ablacım güzel bakan güzel görür sevgilerrr..
SilHarika görünüyor.Benim yapmaya fırsatım olmuyor koşuşturma telaşaından. Kapuska sağolsun :) Ellerine sağlık. Öpüyorum...
YanıtlaSilSarma sarmayı çokk severimm vakiti olmayanlar içinn zor tabii artık tatilde yaparsınn ;))) tşk ederimm svgilerr..
SilYapmayı beceremem ama çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilSizi takibe aldım ben de beklerim, sevgiler
huzunsarisi.com
Tşk ederimm eminim siz daha güzelini yaparsınız huzunsarisi sevgilerr...
YanıtlaSilselam, bloglara yorum yapma etkinliğinden geldim.
YanıtlaSilben severim ama çocuklara bir türlü sevdiremedim lahana sarmasını.
A.s gülter hanım birgün yerler onlarda inş sevgiler;)))))
SilEllerinize sağlık nefisss görünüyorr :)
YanıtlaSilhttp://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr/
vildancım ellerine sağlık bayılırım dolmaya seninkilerde harika görünüyor...
YanıtlaSilBen çok çok seviyorum bu sarmayı. Annem benim için özellikle yapar. Ellerinize sağlık. Sabah sabah canım çekti vallahi. :) Sevgiler...
YanıtlaSilSarmalar arasında en bi sevdiğim :) Annem yapar ben yerim sağ olsun, onun gibi lezzetli olmuyor benim yaptıklarım ;) Eline sağlık Sevgilerle....
YanıtlaSilwww.beyhaninmutfagi.com
bayılırım ben lahana sarmasına gece gece cnm çekti ellerinize sağlık...
YanıtlaSilolsa da yesek ;)
YanıtlaSilmerhaba arkadaşlar biliyorum konuyla pek alakalı değil ama yinde sizlerle paylaşmak istedim :)replika telefonlar son derece kaliteli ve uygun fiyata bulabilirsiniz
YanıtlaSilVİldan hanım işte bunu yapmayacaktınız. Bayılırım. Görür görmez yorum yapmazsam olmaz dedim. Çok çok severim lahana sarmasını. Eşlerinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık bende işten güçten fırsat bulursam yapıcam inş. eline sağlık
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Nefis görünüyor canım ellerine ve emeğine sağlık.
YanıtlaSilwww.gulayinmutfagindan.com
Harika görünüyor.. Ellerine sağlık.. Afiyetle tüketilsin inşallah.. Sevgiler..
YanıtlaSilNefissss ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilyaseminlemutfakta.blogspot.com
Nefissss ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilyaseminlemutfakta.blogspot.com
Ellerinize sağlık harika görünüyor. lahananın en sevdiğim hatta tek sevdiğim yemeği ama fırsat bulup saramıyorum :(
YanıtlaSil