Merak edenler için buyrun tarifime bir göz atın derimm....
MALZEMELER;
3 kilo kırmızı biber
3 kilo yeşil biber
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke
3 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 demet maydanoz
TARİF;
Biberleri iyice yıkayalım, suları süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
İstediğimiz boyutta doğrayıp, biberleri tenceremize alalım.
Biberlerin üzerine sıvıyağ, sirke, tuz ve soyulmuş ikiye kesilmiş sarımsakları ilave ederek pişmeye bırakalım.
Ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. Daha fazla pişirirsek çok yumuşar ve ezilir.
Konserve yapar gibi kavanoza koyup, kapağını sıkıca kapatıp, düz bir yere ters çevirip 2 veya 3 gün üzerini sofra bezi ile kapatarak dinlenmeye bırakalım.
NOT; Biber turşumuz kızartma ve turşu tadında çok lezzetli oluyor, kışın kavanozu açıp her an soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Kavanozları iyice yıkayıp sıcak su ile durulayalım. Kapaklarımızı da yıkayıp sıcak su ile durulayalım yeni alınmış kapak olsun yoksa tutmayabilir kavanozları, emeklerimiz ziyan olmasınn...
AFİYET OLSUNN...
Merhabalar, yağlı sirkeli haşlama turşunuz çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHayırlı hafta sonları inşaallah.
Çok tşk ederim güzel dilekler için :)))
SilKırmızı biberlerin albenisi çok.. :) Afiyetle tüketin. Sevgiler..
YanıtlaSilTşk ederim doyamıyoruz kırmızı bibere inan kii arkadaşım çok tşk ederimmmm..
Silellerine sağlık canım. Afiyetle yiyin inşaallah turşularınızı
YanıtlaSilTşk ederim nursevin ablacım güzel yorumun için senin kadar olamasamda.. Sevgiler....
Silellerinize sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSilTşk ederimmm:)))
SilÇok hoş olmuşlar
YanıtlaSilSağolunn :)))
Silellerinize sağlık afiyetle sağlıkla tüketin inş.
YanıtlaSilTşk ederim inş hatice hanım sevgiler...
Silişte bu olmadı sirke dedin mi olmaz bende limon suyu ile tercih edeceğim :-)))))
YanıtlaSilBilmiyorum ki sirke ile yapıyorum hep limon ile denerseniz yorumunuzu almak isterim :))
SilEvde bir miktar yeşil biber var, yanına biraz da kapya biber ilavesi yapıp deneyebilirim. Elinize sağlık, sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilMutlaka deneyin severseniz umarımm kolay gelsin :))))
SilAfiyetle tüketin, benim bilmediğim bir turşuydu bu...
YanıtlaSilÇok lezzetli oluyor sanki kızartma gibi ama turşu tadında bir lezzet inş tatma fırsatınız olur tşk ederim...
SilSayenizde öğrenmiş olduk biz de. Teşekkürler..
YanıtlaSilBen tşk ederim sevgiler....
SilEllerinize sağlık çok nefis olmuş.
YanıtlaSilTşk ediyorum sevgiler....
SilElinize sağlık .Sağlık ve huzurla yiyin :)
YanıtlaSilTşk ederim sizde sağlık ve huzurla kalın inş.....
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilTşk ederim ;))
SilBu tarz turşuları çok seviyorum, çok iştah açıcı görünüyor :) Afiyetle yenilsin, elinize sağlık.
YanıtlaSilbu turşuyu annem güzel yapar. kavozlara suyunu eklemen lazım. seninkilerde hoş görünüyo
YanıtlaSilelinize sağlık...