20 Nisan 2014 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE







MALZEMELER ;
2 tane yumurta
1 subardağı tozşeker
125 gr margarin
1 buçuk subardağı nişasta 
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
Aldığı kadar un

YAPILIŞI;
Oda sıcaklığında olan margarini yumurtayı ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırıyoruz . Sırasıyla hindistan cevizi , nişasta ve kabartma tozunu vanilyayı , portal kabubuğu rendesini ekleyip karıştımaya devam ediyoruz . Azar azar unu ilave ederek kurabiye hamurumuzu hazırlıyoruz . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz , yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz .170 dereceli fırında 15 - 20 dakika pişiriyoruz . Soğuduktan sonra servise alıyoruz......

NOT ; Fırında fazla tutmayın çok kızarmayacaklar üzeri pembeleşince fırından çıkarın aksi halde yanabilirler ve sertleşebilirler .
AFİYET OLSUN.....

1 yorum :

  1. Ellerine sağlık Vildancım... sevgiler ... bak yeni bir bilgi öğrendim... aşağıdaki ismime tıkla bloğuma geliyorsun

    Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil