20 Nisan 2014 Pazar

ŞERİT POĞAÇA



MALZEMELER ;
1 subardağı yoğurt
1 subardağı sıvıyağ
2 yumurta ( 1 tanenin sarısını üzeri için ayırın )
1 tatlı kaşığı tuz 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 


İÇ HARCI;
Peynir veya patetes olabilir.


HAZIRLANIŞI ;
Yoğurma kabına yoğurt, sıvıyağ ,yumurta tuz katıp iyice karıştıralım. Elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip, elimize yapışmayan bir hamur elde edelim.10- 15 dakika hamuru dinlendirelim. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım, ve elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp, kenardan yarısına kadar bıçakla 5 tane kesikler atalım, ve iç harcını koyup hamurun kesik kenarlarını poğaça kapatır gibi sırasıyla kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim, isteğe göre susam veya çörekotu serpelim.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.....
NOT ; Yapım aşamasına fotoğraflarda bakabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....

1 yorum :

  1. Şekli çok hoş olmuş tadı zaten nefistir.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil