26 Mayıs 2014 Pazartesi

KARAKÖY POĞAÇASI




MALZEMELER
2 yumurta ( 1 'nin sarısı üzerine )
1 çaybardağı sıvıyağ
1 subardağı  ( süt ılık olacak )
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı yumuşak margarin yada tereyağ
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ
Peynir veya  arzu ettiğiniz  herhangi bir malzeme

TARİF
Derince bir kabın içine 4 subardağı unu, mayayı, tuzu  ve tozşekeri koyup karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta ve 1 yumurta akını ( sarısı üzerine olacak ) ılık sütü, sıvıyağı, margarini koyup elimizle karıştıralım. Un ilavesi yapmak gerekiyorsa, azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan kıvama gelen  hamuru mayalanması için sıcak bir ortamda üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp bütün hamuru beze yapalım,  yuvarlak şekilde ilk olarak 6 beze açalım ve üst üste koyup tekrar büyüterek açalım rulo gibi saralım ve 2 parmak genişliğinde keserek biraz bastırarak üzerine  elimizle yassılaştıralım. Açtığımız  her hamura peynir yada istedigimiz harcı koyup kapatalım yuvarlak hale getirelim. Diğer hamurlara da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 190 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim, ılık halde servis edelim.

NOT
Resimlerden yapım aşamalarını takip edebilirsiniz.




AFİYET OLSUNN...

2 yorum :

  1. çok güzel görünüyor ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  2. Midye poğaça gibi güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil