24 Mayıs 2014 Cumartesi

TARÇINLI KURABİYE


MALZEMELER
1 tane yumurta
1 subardağı pudra şekeri ( şeker miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
150 gr margarin  ( oda sıcaklığında olacak )
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım subardağı nişasta 
Aldığı kadar un 

ÜZERİ İÇİN 
kakao

TARİF
Yoğurma kabına yumurta, pudra şekeri ve margarini alıp elimizle karıştırmaya başlayalım. Daha sonra nişasta, tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, üzerini hafifiçe bastırıp yassılaştıralım ve tepsiye dizelim. Bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra çaytabağına kakaoyu alalım ve kakaoya bastırılmış bir çatal yardımı ile hafifçe bastırarak  kurabiyelerimizin dört kenarından izler bırakalım. 180 dereceli fırında fazla yakmadan pişirelim. Ilımış halde servis tabağına alalım. 


NOT
Bu tariften ben 25 tane  kurabiye elde ettim.
Unu birden katmayın hamura azar azar ilave edin katı olabilir hamurunuz istedğiniz sonuç olmayabilir.

AFİYET OLSUNN...




1 yorum :