15 Eylül 2015 Salı

KIŞLIK KONSERVE MENEMEN





Kışlık hazırlığı denince tabiki menemen başköşe de yer alır... Pratik ve kurtarıcı yemek olarak çok sevilir. Birde kahvaltı sofralarına çok yakışır.. Ben bir şişe menemeni 2 soğan doğrayıp, kavuruyorum, menemeni üzerine ekleyip biraz çekmesini bekliyorum İster yumurta kırılır, ister yumurtasız tüketebilirsiniz, bu şekilde pişiriyorum tabiki sizler nasıl yapıyorsanız öyle tercih edebilirsiniz.  

MALZEMELER

10 kilo domates
2 kilo biber
TARİF Domateslerin kabuklarını soyalım. Domatesleri Küçük küçük doğrayalım. Biberleri yıkayıp ince ince doğrayalım bir kenarda bizi beklesinler. Doğradığımız domatesleri ocağa alarak pişirelim. Ve içine 1 yemekkaşığı tuz atın. Daha sonra biberleri de içine katararak birilikte pişirelim koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Koyulaşan menemeni sıcak sıcak kavanozlara kepçe yardımı ile dolduralım. ( ben ocağın altını kısarak kaynaması kesmiyorum soğumasın diye kavanoza doldurma işlemi bitene kadar ocakta tutuyorum soğuk olursa olmaz çünkü ) kavanoza menemeni doldurunca kapağını hemen kapatın sıkıca birkaç kez sıkıştırın. Daha sonra kapak kısmı alta gelecek şekilde yere bırakın, bütün kavanozlara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini sıkıca örtün 2 veya 3 gün üzeri örtülmesi gerekir bu şekilde yerde dursun ve daha sonra mutfak dolablarınızda muhafaza edin zamanı geldiğinde sevdiklerinizle afiyetle tüketin.








32 yorum :

  1. Afiyetle güzel günlerde tüketin canım :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bakınca insanın iştahı kabarıyor..:) Kışın ne güzel yemekler pişer bu domateslerle... Afiyetler olsun...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın canım birtek Menemen demekle kalmamak lazım kızartmaların üzerine de koyuyorum birde domates çorbası yaparken süzgeçten geçirerek kullanıyorum kışın daha çok ihtiyaç duyuluyor sebzelere malum sağlıklı beslenmek zorundayız tşk ederim :)))

      Sil
    2. Ben konserve yapamadım bu sene. Dondurucuya koydum domatesleri.. aslında sosluk birkaç kavanoz yapsam fena olmaz hani..:) Afiyetle tüketin. sevgiler..

      Sil
    3. Evet nahidecim haklısın ama buzlukta yer olmayınca bunu denedım kıtlık gelecek hazırlık bitmiyor sende afiyetle yersin inş sevgiler...

      Sil
  3. Ellerinize saglik afiyet olsun .Izninizle bir sey sormak istiyorum ustunu iki gun kapatmanin faydasi nedir? Biz genelde sabah yapar aksam kaldiririz. Bloglarin guzel tarafi herzaman yeni birsey ogreniyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim dikkatli okumanıza ve yorumunuza öncelikle eskiden ben çok küçüktüm annem yapardı menemeni çiğ doldurup şişeye daha sonrada
      şişeleri suda kaynatır ve kırılırdı bazıları daha sonra bu yöntemi duymuş yıllardır böyle yapıyor artık bende böyle yapıyorum yani şimdilerde vakumlama sistemi bu, sıcak sıcak doldurup kapağı hemen kapatıp ağız kısmı yere gelecek şekilde bırakıyoruz ki kapak tutsun şişeyi, sanki yoğurt mayalar gibi fasulyeli de böyle yapıyoruz yıllardır çok memnunuz hiç bozulmuyor artık bir çok hanım da böyle yapıyor tekrar tşk ederim kolay gelsin sizede....

      Sil
  4. Afiyetle tüketin, kışın büyük kolaylık oluyor bunlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız saadet hanım tşk ederimm:)))

      Sil
  5. Allah iyi günlerde yemeyi nasip etsin inşallah.... Ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim arzu ablacım inşş iyi günlerde yeriz afiyetle...

      Sil
  6. geçenlerde bende yaptım malum eylül kışlık hazırlıkları afiyetle tüketin inşallah ellerine sağlık sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül ayında arı gibi çalışmak lazım kışın rahat etmek için ve sağlıklı beslenmek için tşk ederimmm.....

      Sil
  7. merhaba blog canların grubunda gördüm bloğunuzu takibe aldım bende bekliyorum bloğuma :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim inş bende gelmek isterim blogunuza sevgiler...

      Sil
  8. Annem bunu her kış yapar :) Bizde afiyetle yeriz :) Ellerinize sağlık Vildan Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim gizem hanım sizde afiyetle yersiniz inş :)))

      Sil
  9. Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin ....
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın arkadaşım sevgiler....

      Sil
  10. çok severim menemen sıcak sıcak mı koyuyorsunuz kavanozlara zararı olmuyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sıcak sıcak koymalıyız kaynamayı kesmemesi lazım yıllardır böyle yaparız tşk ederimm;))))

      Sil
  11. Oh kışa sağlam hazırlanmışsınız ,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayaa çalışmak gerekiyor kış için çünkü yazdan yapıp hazırlığı kışın rahat ediyorum. Kışın kış sebzeleri ve meyveleri almak lazım bence tşk ediyorum sevgiler...

      Sil
  12. Ellerinize sağlık..Sağ olsun anneciğim hazırladı bana :) Hazırlanmışı alıp geldim :)

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel afiyetle yersiniz inş gülşah hanım tşk ederim sevgiler...

      Sil
  13. Ellerinize sağlık, afiyetle yiyin inşallah (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim aslı hanım sevgilerr..

      Sil
  14. Elinize sağlık.Yaparken biraz zahmetli ama ,kışın gönül rahatlığı ile tüketiyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ama değiyor kışın hazır olunca unutuyorum tüm yorgunluğu tşk ederim sevgiler..

      Sil