30 Ağustos 2014 Cumartesi

KREMŞANTİLİ POĞAÇA




Denenmesi gereken bir poğaça tarifi gerçekten,
 kremşantiyi tatlılarda kullanırken, bu tarifte poğaçada kullanıyoruz.. Ağızda dağılan mutlaka tarif defterinize eklemeniz gereken bir tarif  hiç düşünmeden denemenizi tavsiye ediyorum.... 

MALZEMELER

1 subardağı ılık süt
1 çaybardağı sıvıyağ
1 paket toz kremşanti
125 gr margarin ( Yarım paket )
2  tane yumurta ( 1′nin akı  peynirli harcın içine )
2 tane kabartma tozu
4-5 subardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN ; 
Peynir ve maydanoz ( yumurta akının birisi peynirin içine yerken dağılmamasın diye )

ÜZERİ İÇİN ; 
Yumurta sarısı, çörek otu ve susam

TARİF

Yumurta, süt, margarin, sıvıyağ ve toz kremşantiyi bir kaba alıp iyice karıştıralım. İçine tuz, kabartma tozlarını ve elenmiş unu ilave edelim. Hamuru iyice yoğuralım. İçi için maydanozu ince kıyıp içine peyniri 1 yumurta akını  ekleyip karıştıralım.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Elimizle  çaytabağı büyüklüğünde açıp  içine  peynirli harçtan koyalım. Ağzını büzerek elimizle kapatalım ve yuvarlayalım. Sonra ters çevirip kapattığımız tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerine  yumurta sarısı sürüp Çörek otu veya susam serpiştirelim. 
Önceden ısıttığımız fırında 180 ‘C de yaklaşık  25 - 30 dk pişirelim. Fazla yakmadan 
Poğaçalarımız ılıyınca servis edelim... 



      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder