27 Eylül 2014 Cumartesi

İRMİKLİ TATLI



MALZEMELER 
2,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Aldığı kadar un 
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN

3 subardak su
3 subardak şeker
3 damla limon suyu

TARİF

İlk olarak şeker ve tozşekeri tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatalım.  ( Şerbetimiz ılık olacak tatlımız sıcak olacak. )

Şerbet kaynarken yoğurt, sıvıyağ, yumurta, irmik,  yoğurma kabımıza alalım, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuralım.  Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım  kurabiye gibi ve  yağladığımız  tepsiye dizelim. İsteğe göre üzerine fındık batıralım. Daha sonra 180 derece fırında pişirelim kızarana  kadar..

Sıcak fırından çıkan tatlımızın üzerine ılıyan şerbeti dökerek şerbetini çekmesini bekleyelim. Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde servis edelim. Hindistan cevizi ile süsleyebiliriz, yada yanında dondurma ile servis edebiliriz. Çok yakışıyor, denemenizi tavsiye ediyorum....

AFİYET OLSUN...

14 yorum :

  1. merhaba
    elinize sağlık çok güzel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik, buldum sonunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim hoşgeldiniz sieda hanım sevgılerr...

      Sil
  3. ellerine sağlık,daha önce de geldim gittim :) o zaman fındıkları kakaolu hamura benzetmiştim canım istedi sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım feriha ablam tşk ederim yine beklerim sevgiler...

      Sil
  4. Becerikli bi annesi varken tahanın bence yapar yedirir ))))) tşk edrimm canım sevgıler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık ..Kolaylıklar dilerim. mımmm mımm aldım birtane

    YanıtlaSil
  6. Tşk ederim buyrun afiyet olsun nursevin hanım sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. İrmikli tatlıları çok severim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlik... çok güzel görünüyor Vildanciğim

    YanıtlaSil