24 Eylül 2014 Çarşamba

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER



Kırmızı biber deyince akan sular durur benim için,ve ailem için...
Hazırlanması, zahmetli ve eğlenceli bir kışlık hazırlığıdır.. Közlenmesi, soğuyup, dış kabuklarının soyulması, içindeki çekirdeklerin temizlenmesi bir hayli zaman alsada çok severim. En güzel yanı buzlukta yerini alması ve zamanı geldiğinde afiyetle yenmesii ne güzeldir... Fazla uzatmadan yapım aşamalarına geçeyim resimlerden takip ederek sizlerde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin hanımlar...

NOT;
Hazırladığımız kırmızı biberleri buzluğa koyduktan sonra kışın çıkarınca buzunu çözdürmeden doğrayın kolay oluyor buzlu şekilde dogranması. Salata olarak tüketebiliriz, veya sarımsak, sirke, tuz maydanoz ile karıştırıp servis edebiliriz, ilerleyen zamanlarda onuda paylaşırım sizlerle. 

MALZEMELER;

Kırmızı biber istediniz kadar ben ilk olarak 10 kilo yaptım 10 poşet çıktı. 
Ve ocakta yapmak için közmatik 
İsterseniz fırında da yapabilirsiniz.

TARİF; 
İlk olarak kırmızı biberleri yıkayıp, biraz suyunun süzülmesi için bekleyelim yada kurulayalım. Ve közmatiğimizin üzerine aldığı kadar dizelim.



Kısık ateşte her tarafı köz olana kadar tutalımki içi pişsin dışı yansada içine hiç birşey olmuyor kararmıyor yani. 


Közlenen kırmızı biberleri kapaklı bir tencereye alalım. Bütün kırmızı biberlere aynı işlemi yapalım. Tencerede biriksinler soğumalarını bekleyelim.


Soğuduktan sonra dışını soyma ve içini temizlemeye başlayalım.


Ve istedigimiz kadar buzdolabı poşetlerine paylaştıralım, doğru buzluğa koyalım, kışın afiyetle sevdiklerimizle yiyelim. 


AFİYET OLSUN...

2 yorum :

  1. En sevdiğim ♥ Ellerine sağlık canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen her şekli yeniyo kızartması yoğurtlu sarımsaklısı bu hali çokk çesiştlerini yapabiliriz tşk ederim ayrıca 🎀🎀🎀🎀

      Sil