Bir küçük boy kırmızı lahana ( mor lahana )
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çaykaşığı limon tuzu
1 çaykaşığı tuz
TARİF
Kırmızı lahanayı dışını yıkadıktan sonra bir kat kabuğunu atalım. İkiye keserek ince bir şekilde dograyalım. Ben patates soyacağı ile yaptım daha kolay oldu. Önemli olan ince doğranmış olmasıdır.
Doğradıktan sonra, bir kabın içinde limon tuzu ile iyice ovalıyalım ezilsin, bu işlem incelmesi için solması içindir
Daha sonra cam kavanoza koyarak buzdolabında saklayalım, salatanızın üzerine kışlık salatalarda, kıvırcık ve havuçlu salatalarda kullanalım. İstediğiniz ölçüde salata üzerine ilave edebilirsiniz 1 hafta 10 içinde tüketirseniz daha iyi olur zaman çok geçtikçe ekşime yapabiliyor ben taze taze yapıyorum 1 hafta da tüketiyoruz. Ayrıca sade olarak da kahvaltılarda yiyebilirsiniz...
NOT ; Eger ekşime olursa zaman geçtikten sonra kavanozun dibinde bazen kalıyor ya sonu ben onu iyice yıkayıp sıkıp elimle salatanın üzerine kullanıyorum hiç belli olmuyor...
AFİYET OLSUN...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilTşk ederim annenize slmlar şüheda hanım sevgilerr...
YanıtlaSilAynen senin yaptıgın gibi yapıyorum Enfeess::))Hatta kısa zamanda yapım:)
YanıtlaSilAfiyet olsun morlu mutfak özellikle kışın salatalarda harika oluyor tşk ederim sevgiler..
SilHerRenkcom Mutfağı:
YanıtlaSilŞimdi tam da mevsimi bunu yapmanın. Özellikle et yemeklerinin yanına harika olur. Ellerine sağlık Vildan :)
Evet ben et yemedigim için salatalarda kullanıyorum fakat et yemeklerinin yanında da iyi gider birde acı biber eşliginde tşk ederim herrenkcom mutfagı
YanıtlaSilÇok severim kırmızı lahanayı... Salatalara da çokça kullanırım. Turşusu da nefis görünüyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilENNN Bİ SEVDİĞİM :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSil