28 Aralık 2016 Çarşamba

MANTI MAKARNA



MANTI MAKARNA

MALZEMELER

Yarım paket mantı makarna
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Nane
Tuz

ÜZERİ İÇİN
2 subardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvı yağ

HAŞLAMAK İÇİN

Kaynar su
Bir çaykaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Soğan rendeleyip karıştırma kabının içerisine alalım.
Kıyma, tuz ve karabiber de ilave edilip, güzelce yoğuralım.
Makarnaların içerisine aldığı kadar, kıymalı harçtan koyalım.
Orta boy bir tencerenin içerisine çok az sıvıyağ ile bir çaykaşığı salçayı eritip üzerine kaynar su ilave edip kaynayan suya tuz ekleyerek makarnaları bırakalım çok fazla su koymayın çünkü mantı makarnayı süzmeyeceğiz. Kaynadığı su ziyan olmasın vitamini gitmesin.
Mantı makarnalar normal makarna gibi piştikten sonra, bir süzgeç yardımı ile suyunu biraz süzerek, servis tabağımıza alalım. Mantı makarnaların üzerine önceden hazırlanan sarımsaklı yoğurt ardından tereyağ ve pulbiber ile hazırladğımız sosu ilave edelim.
sarımsaklı yoğurdu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.                                                                                                        
                                                               













2 yorum :

  1. Ohh mis elinize sağlık bugün yapayım ben de :)

    YanıtlaSil
  2. çok yorulmuştum bi keresinde yapmıştım da canım çıkmıştı :D ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil