Youtube Kanalım

28 Mart 2015 Cumartesi

Teremyağ Gurme Kaymaklı ile Lezzet Denemeleri

Basit gibi görünse de şöyle kıvamında, tane tane, mis gibi kokan pilavlar yapmak aslında hamaratlık ister. Bu hamaratlığın da bir sırrı vardır elbet :) ama hanımlar arasında pek de paylaşılmak istenmez. Keşifleri ve paylaşmayı seven biri olarak son zamanlarda kulağıma fısıldanan bir sırrı sizinle paylaşmak istedim. Yıllar öncesinde özellikle Anadolu’da ki hanımların özel misafirleri için yemek hazırlarken kullandıkları bir yöntem varmış, yemeklerinde yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bense bu sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile keşfettim. Artık yaptığım tüm pilavlarda, hamur işlerinde hatta yemeklerde bile #benimlezzetsirrim Teremyağ Gurme Kaymaklı. İlk denemem Havuçlu Körili pilavı sizinle de paylaşmak istedim, pilavı pişirirken mutfağıma yayılan koku evdeki herkesin iştahını kabarttı:) Sizde deneyin derim, hatta farklı tarifleri yapmayı sevenlerdenseniz Teremyağ’ın Facebook ve instagram sayfasını takip edin:)

Kızarmış Havuçlu Körili Pilav

Malzemeler:
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 adet ince ince doğranmış soğan
4 diş sarımsak
2 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç
1 adet kırmızıbiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
Üzeri için ince ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı tencerede eritip, içine soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlar iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince ince doğranmış kırmızı biberi de ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Son olarak suyumuzu, tuzu ve köriye ekleyerek pilavı kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pilav suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Bu aşamada pilavınızın daha parlak gözükmesi ve gerçek lezzetini ortaya çıkartması için demlenmeye bıraktığımız pilava biraz Terem yağ Gurme Kaymaklı’dan ekleyebilirsiniz. Bu da benim küçük sırlarımdan biri :) Son olarak üzerine taze çekilmiş karabiber ve maydanoz serperek pilavımızı servis ediyoruz…

Afiyet olsun…

Bu içerik http://ev-atolyesi.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

48 yorum :

  1. Çok güzel bir tarif. Denemeye değer...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede çok güzel bir tarif teşekkür ederim nahidecim sevgiler....

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor.... bol şanslar Vildan'cığım

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir tarif bol tıklamaların olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım, çok lezzetli bir tarif olmuş..<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nefis bir tarif sevgiler....

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bencede güzel bir tarif sevgiler...

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Terem yağ sağolsun teşekkür ederim Sevil hanım

      Sil
  7. Vildancim nefis olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. pilav pilav ne kadar tok olursam olayım dayanamam yerim. ellerinize sağlık . sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok çeşit pilav yaparız değil mi Bencede doyulmaz pilava sevda hanım teşekkür ediyorum

      Sil
  9. Bu aralar okuduğum kitapta pilav makarnaya yer yok ama güzel bir tarif.. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilav ve makarnaya dayanmak zor laf aramızda arada bir kaçamak yapmak lazım sevgiler...

      Sil
  10. Süpersin Vildancım...Ellerine Sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Süper tarif teremyağın tariflerini hep denerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Çok lezzetli olur sevgiler Birgül hanım

      Sil
  13. nefis bir lezzet paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Desteginiz için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım:)))hepinize sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Yanıtlar
    1. Evet bencede nefis bir pilav teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  16. Sade pilav yemekten hoşlanmayan benim gibiler için harika bir tarif.

    YanıtlaSil
  17. Denemeye değer bir pilav teşekkür ederim sevgiler....

    YanıtlaSil
  18. Köriyi tavukla severiz, pilava da yakışır..ee bir de Ülker Teremyağ Gurme Kaymaklı pilavın içine girerseee..

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor nefis bir tarif teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık canım mükemmel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık canım mükemmel görünüyor :)

    YanıtlaSil