20 Nisan 2014 Pazar

CEVİZLİ KEK




MALZEMELER ;
3 tane yumurta
1 subardağı yoğurt
1 subardağı sıvıyağ
1,5 subardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 subardağı ceviz
İsteğe bağlı 1 tane portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un 


HAZIRLANIŞI ;
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıyoruz, ve köpürene kadar iyice mikserle çırpıyoruz, daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ilave ediyoruz, ceviz içi ve rendelenmiş portakal kabuğunu da katıp elenmiş un vanilya ve kabatmatozunu ekleyip karıştırıyoruz, yağladığımız kek kalıbına karışımı dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40- 45 dakika pişiriyoruz.....


NOT ;

Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartınız sıcak olursa yapışır.....
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder