11 Mayıs 2014 Pazar

3 2 1 POĞAÇASI ( GALETE UNLU )


321 poğaçasını duyduğumda biraz şaşırmış ve birazda tereddüt etmiştim . Denemekten ne çıkar diyerek başladım . Birde 3 tane kabartmatozu gözümü korkutmuştu , acı bir tat olacağını sanarak her zaman ertelemiştim , bu kadar kolay ve yumuşacık bir poğaça olduğunu anlayana kadar , 
                          mutlaka denemeniz gereken bir tarif.  
                                                       Veeee Sonuç muhteşem.....
  

MALZEMELER 
3 paket kabartmatozu
2 subardağı yoğurt
1 subardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 subardağı un 

İÇ MALZEMESİ
Peynirli maydanoz  içi 

ÜZERİ İÇİN
GALETA UNU

TARİF
Yoğurma kabına yoğurt ve sıvıyağı alalım , kaşık yardımı ile karıştıralım . Üzerine tuz ve kabartmatozunu  ilave tekrar karıştıralım . Daha sonra unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim . Hamuru buzdolabında 1 veya 2 saat bekletelim, hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezelere ayıralım ve elimizle çaytabağı büyüklüğünde açalım. Peynir harcımızı koyup yuvarlayalım . Bir kaseye galeta unu koyalım , poğaçaların üzerini ve yanlarını galeta ununa bulayalım . Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim 190 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ve soğuduğunda tepsiden  servis tabağına alalım  . 

                           

AFİYET OLSUNN



2 yorum :