17 Eylül 2014 Çarşamba

BÜTÜN PATLICAN KIZARTMA

MALZEMELER 

Yeterli miktarda ince patlıcan 
3 yemek kaşığı sıvıyağ

TARİF


Patlıcanları alacalı soyup  içinden kesikler atalım artı şeklinde dağıtmadan keselim resimlerde görünen gibi, tuzlu suda 1 saat bekletelim. Bunun sebebi acı tadı gitmesini sağlamak.



Tuzlu suda bekleyen patlıcanları parçalamadan elimizle hafifçe sıkıp, tavaya çok  fazla olmayacak şekilde  3 yemek kaşığı  sıvıyağ koyarak patlıcanları dizelim ve kısık ateşte, fazla ocağın altını yakmalım ki birden kızarmasınlar. Ağır bir şekilde pişerek kızarsınlar.



Alt tarafı kızaran patlıcanları çatal yardımı ile yavaşça diğer tarafını çevirerek kızartalım.


Kızarmış olan patlıcanlarımızı sıcak iken servis edelim. 

 AFİYET OLSUN...

3 yorum :

  1. Ellerine saglik canim bunu nasil servis yapicaz yani bi sosu felan varmi ?

    YanıtlaSil
  2. Hayır bunda sos kullanılmıyo normal patlıcan kızartması gibi degil bu tarif tadı çok farklı denemeni tavsiye ederim tubacım afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta deniyim insallah sonucu sana solerim :)

      Sil