10 Eylül 2014 Çarşamba

KOLAY TURŞU



Basit bir turşu tarifi vermek istiyorum sizlere,  gerçekten çok güzel ve piratik bir tarif  buyrun yapım aşamaları ve malzemeleri deneyin  pişman olmayacaksınız...


MALZEMELER

2 kilo kırmızı biber
1 kilo sivri biber
1 subardağı sıvıyağ
1 subardağı sirke 
1 baş sarımsak
Tuz  ( isteğe bağlı miktarını ayarlayabilirsiniz, damak zevkine göre ) 

TARİF

Kırmızı biberi yıkayıp temizleyip istediğiniz boyutta doyrayıp, tencereye alıyoruz. Daha sonra sivri biberleri de yıkayıp temizliyoruz ve kırmızı biberin üzerine koyuyoruz. Sarımsakları soyup ince bir şekilde doğrayıp biberlerin üzerine bırakıyoruz. Sirke, sıvıyağ ve tuzu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte biraz solduktan sonra kısıyoruz ocağımızın altını pişmesini bekliyoruz çok fazla pişirmeyelim yemek gibi çok pişmeyecek arada bakıp karıştırabiliriz az diri kalması lazım turşu tadını almak için. Ocağımızı kapattıktan sonra soğumasını bekleyelim. Soğuk servis edelim. Geri kalan turşumuzu, kavanoza koyarak buzdolabında 5 - 6 gün saklayabiliriz 
    
AFİYET OLSUN...




NOT ;  
Acı severler acı sivri biber kullanabilirler.  
Tamamen isteğe göre sarımsak ve sirke, tuz miktarını  ayarlayabilirsiniz.
Merak edenlere tadını söyleyim sanki kızartma yapmışızda soğuk yiyoruz ama turşu gibi tavsiye ediyorum sizlere, resimlerden de takip edebilirsiniz kolay gelsin...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder