11 Eylül 2014 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA



MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
 yarım demet ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı  ( üzerine kullandığınız yumurta sarısı akınıda hamura katabilirsiniz 
 ziyan olmasınn diye )
Ve susam çörekotu

TARİF

Yoğurma kabımıza yoğurt, sıvıyağ, yumurta, sirke ve tuz koyup dereotunu da yıkayıp ince dogradıktan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, un ve kabartmatozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Resimlerde görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler  yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Verilen ölçülere göre 20 tane poğaça elde edebiliriz. Fırına vermeden  önce bir süre hamuru 
dinlendirelim vaktiniz varsa. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz susam çörekotu serpiştirebilirsiniz, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip Ilık halde servis edelim...




         AFİYET OLSUN...

3 yorum :

  1. blogun harikaymış yeni keşfettim.
    takipteyim bana da beklerim.

    sevgiler,
    burcuaydn04.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Tşk ediyorum burcu hanım daha yeniyim tabiii desteginiz için sagolun üye de olmuşsunuz çok iyi

    YanıtlaSil
  3. Dereotlu olunca daha bir güzel olmuştur kesinlikle.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil