Youtube Kanalım

29 Kasım 2014 Cumartesi

SEBZELİ HAMSİ YEMEĞİ

Bu gün sizlere bambaşka bi tarifle geldimm… Balığı ( hamsi ) herkes sevmez öyle değil  mi? Evet dediğinizi duyar gibiyim. 
Amaa bu gün sizlere vereceğim tarifte, balık sevmeyenler bile bayılacaklar. Özellikle kışın tüketebileceğimiz şahane bir tat, sebzeli hamsi yemeğimiz. 
             Sizleri daha fazla meraklandırmadan, tarifimize geçeyim, tadını ne kadar anlatsam da aklınızda soru işaretleri kalacağını biliyorum. O vakit hemen tarifi vereyim nasıl yapıldığına hep beraber bakalım.

MALZEMELER

1 kg hamsi
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
3 adet sivribiber
1 adet büyük boy domates ( ben yazdan bırakmıştım, buzluktan kullandım ) 
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 subardağı sıcak su 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı mısırunu 
tuz, karabiber, pulbiber
Yarım demet maydanoz 

TARİF 

Hamsileri ayıklayıp bol suyla yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Kolayca kılçığını çıkarmak için bir yemekkaşığı mısırunu serpiştirelim üzerine, elimizden kaymasın diye.

                           
Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayalım, soğanları da çok küçük olmayacak şekilde piyazlık doğrayalım.  Harcımızın içine domates, havuç ve sivribiberi de doğrayalım.Üzerine tuz, pulbiber ve 
karabiber ekleyip, harman edelim.


Teflon tavamızı alarak içine, hazırladığımız iç harcımızın yarısını paylaştıralım. ( Diğer yarısını da en üzerine serilecek.  ) Daha sonra ayıkladığımız ve kılçığını çıkardığımız hamsileri de tavaya alarak harcımızın üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde bırakalım.


Kalan iç harcımızı da hamsilerin üzerini kaplayacak şekilde bırakalım. ( Yani patetes harcımızın  ortasına hamsi gelecek şekilde yapıyoruz bu yemeğimizi. )  Bir subardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı 
salça alıp karıştıralım, yemeğimizin üzerine dökelim ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip, tavamızın kapağını ( taşma olmaması yarım kapatalım ) ve pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladığında ise ocağımızın altını kısalım. 


Patesler ve havuç piştiğinde yemeğimiz pişmiş demektir.  En son ocağı kapatmadan üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin


İsterseniz bu yemeği aynı şekilde hazırlayıp, borcama koyup fırın da bile pişirebilirsiniz.  Tuz ve pulbiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

14 yorum :

  1. ellerine sağlık. çok güzel hamsi ile nefis tarif. Benim oğlum yesede yapsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye ederim nursevın abla hiçç hamsi kokusu olmuyor çokk lezzettli belkı küçük bey anlamaz bile😃😃😃

      Sil
  2. Ya eskiden hamsili ekmek yapardılar evde o geldi aklıma. Hey gidi günler diyesim geldi ;) Ellerine sağlık canım. Pratikte geldi bana fırında piştiği için. Yapsammı ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekli mutfak ben ocakta pişirdim ama fırında da yaparım lezzetınde hiç bir degişiklık olmaz gerçekten güzel oluyor hamsi yemem diyen insan bile yer anlamaz o kadar yani lezzetli tavsiye ederim sevgilerr...

      Sil
  3. Bloglarda gezzinirken buldum sizi. Harika bir blog gerçekten. Nefis şeyler yapmışsınız. Ben de bloğuma davet etmek isterim sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Vildancığım....çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık,çok doyurucu olmuş maşallah

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık.akşama yapılabilecek kolay bir yemek.
    Bloglara yorum yapma etkinliğinden selam olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Fırında hiç hamsi pişirmedim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Balçığın her türlüsüne bayılırım. Tabiki fırında olması sağlık açısından çok önemli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. tekrar ellerine sağlık. en sağlıklısı

    YanıtlaSil
  10. Hamsiye hic dayanamam , süper görünüyor, ellerine saglik

    YanıtlaSil