26 Kasım 2014 Çarşamba

SÜTLÜ PATATES


MALZEMELER 

5 veya 6 tane ortaboy patates
1 subardağı süt
Yarım çaybardağı sıvıyağ 
1 subardağı kaşar rendesi 
1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre) 
Pulbiber 

TARİF 

Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyalım.



Patatesleri çatal yardımı ile ezelim. 
Süt ve sıvıyağ ilave ederek, iyice ezerek, macun kıvamına getirelim. 


Fırın kabımızı yağlayalım, ve harcımızı içine dökelim. 
200 dereceli fırında kızarmaya bırakalım patatesleri. 


Üzeri kızarmaya yakın  tepsimizi fırından çıkartıp üzerine kaşar ve pul biber ilavesi yapıp biraz daha fırında tutalım, nar gibi kızartalım. 


Sıcak sıcak servis edelim ki, lezzeti kat kat artacaktır... 

             
               AFİYET OLSUNN... 



13 yorum :

  1. ellerine saglık çok güzel görünüyor deniycem safiye acar tok

    YanıtlaSil
  2. Tşk ederim safiye hanım mutlaka deneyin nefiss oluyor sevgilerr...

    YanıtlaSil
  3. Ohhh ellerine sağlık canım, yanında köfte ya da tavuk olsa iyi olur ..) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler dilek abla olabilir köfte yada tavuk tercih sizlerinn sevgiler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim arkadaşım sagolasın çilekli mutfak :)))

      Sil
  5. Ellerine sağlık Vildan'cığım... harika... patates.... bütün yemeklerin yanina yakişiyor

    YanıtlaSil
  6. Aynen neyi yapılırsa yapılsın yakışıyor ister kahvaltı ister akşam yemegi tşk ederim selma hanım

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
    Sütlü patates tarifi oldukça pratik :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık.. Çok iyi fikir..:) afiyetle .. Patates gibi malımız olsun.

    YanıtlaSil
  9. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. ben patatesi çiğden koyuyordum geç pişiyor,bunu deneyeyim
    eline saplık

    YanıtlaSil
  11. ben patatesi çiğden koyuyordum geç pişiyor,bunu deneyeyim
    eline saplık

    YanıtlaSil