1 subardağı süt
Yarım çaybardağı sıvıyağ
1 subardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre)
Pulbiber
TARİF
Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyalım.
Patatesleri çatal yardımı ile ezelim.
Süt ve sıvıyağ ilave ederek, iyice ezerek, macun kıvamına getirelim.
200 dereceli fırında kızarmaya bırakalım patatesleri.
Üzeri kızarmaya yakın tepsimizi fırından çıkartıp üzerine kaşar ve pul biber ilavesi yapıp biraz daha fırında tutalım, nar gibi kızartalım.
Sıcak sıcak servis edelim ki, lezzeti kat kat artacaktır...
ellerine saglık çok güzel görünüyor deniycem safiye acar tok
YanıtlaSilTşk ederim safiye hanım mutlaka deneyin nefiss oluyor sevgilerr...
YanıtlaSilOhhh ellerine sağlık canım, yanında köfte ya da tavuk olsa iyi olur ..) sevgiler
YanıtlaSilTşkler dilek abla olabilir köfte yada tavuk tercih sizlerinn sevgiler..
SilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor ;)
YanıtlaSilTşk ederim arkadaşım sagolasın çilekli mutfak :)))
SilEllerine sağlık Vildan'cığım... harika... patates.... bütün yemeklerin yanina yakişiyor
YanıtlaSilAynen neyi yapılırsa yapılsın yakışıyor ister kahvaltı ister akşam yemegi tşk ederim selma hanım
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSütlü patates tarifi oldukça pratik :)
ellerine sağlık.. Çok iyi fikir..:) afiyetle .. Patates gibi malımız olsun.
YanıtlaSilBu tarifi mutlaka deneyeceğim. Nefis görünüyor..
YanıtlaSilben patatesi çiğden koyuyordum geç pişiyor,bunu deneyeyim
YanıtlaSileline saplık
ben patatesi çiğden koyuyordum geç pişiyor,bunu deneyeyim
YanıtlaSileline saplık