18 Şubat 2015 Çarşamba

SÜTLÜ KABAK TATLISI



Bugün tatlı mı tatlı ama bir okadar da hafif bir lezzetle sizlerleyimm. Hem tatlı hem  hafif nedir bu? Tabiki sütlü kabak tatlısı.... Diğer kabak tatlılarının aksine, görünümü ve sunumu farklı bir tarifle karşınızdayım. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifime geçiyorum.

MALZEMELER

yarım kilo balkabağı yada karakabak  ( ben karakabak kullandım ) 
2 subardağı süt
1 buçuk subardağı şeker
1 subardağı su  ( kabakların üzerine ilave edip pişip ezilmeleri için )

TARİF

Kabağımızın dışını yıkayıp, kabuğunu soyup, dilimliyoruz.


 Tencerimize alıp kabakların üzerine suyu ve şekerini katıp pişiriyoruz. 


İyice pişirdiğimiz kabakları patates ezicisi ile ( ben onu kullandım ) veya blendır ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz, topak kalmaması lazım. 

                                  

Daha sonra kabağımıza yavaş yavaş soğuk süt ekleyerek, çekmesi için kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz. Eğer koyu olursa  süt ilave edelim. Çünkü her kabak farklı olduğu için kıvamını tutturmak önemli ne koyu ne cıvık olacak. 

                                  

Amacımız muhalllebi kıvamını tutturmak. Şeker ilave istersek tadına bakarak damak zevkimize göre ekleyebiliriz. Burada tamamen ezilmiş durumda sütlü kabak tatlımız, pürüzsüz olması lazım. 

Sıcak halde kaselere paylaştırdıktan sonra, soğumalarını bekleyip fındık 
veya ceviz ile süsleyebiliriz.

         AFİYET OLSUN...

24 yorum :

  1. Farklı ve güzel bir tarif ellerinize sağlık.Kara kabağı bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim:)) bende olan kabağın adı kara kabak, ama bal kabağından da oluyor her ikisi ile de yapıyorum yöresel adı sanırım bu bilen bilir diye yazdım ben. Sevgilerr...

      Sil
  2. İlk defa görüyoeum bende.. Afiyetler olsun. emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasın nursevin abla;))) çok güzel oluyor denemeni öneririm sevgilerrr....

      Sil
  3. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık.👍
    Farklı bir tarif eminim lezzetlidir.
    Afiyetler olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok lezzetli tşk ederim sevgiler;))))

      Sil
  5. Bu tarifi bende ilk defa gördüm ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok farklı bir tarif en kısa zamanda deniyeceğim ellerinize sağlık ziyaretiniz için teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim müjgan hanım tşk ediyorum sevgiler...

      Sil
  7. Çok değişik bir tarifmiş ellerinize sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. İlk defa duydum, ilk defa gördüm. Nefis görünüyor ama, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederimm farklı bir tarif ama çok nefis:))))))

      Sil
  9. Bende 13 yıl önce eşimin memleketinde atmıştım ilk defa,değişik bir lezzet,eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim karadenizliyim ben sizde öylemi sevgiler....

      Sil
  10. ben kabak tatlısını bir türlü beceremeyenlerdenim elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanım aşamalı bir şekilde paylaştım isterseniz birde benim tarifimi deneyin kolay gelsinn sevgiler...

      Sil
  11. Çok farklı bir tarif denemek lazım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederimm deneyin hafif bir tatllı çigdem hanım sevgilerr...

      Sil
  12. Farklı bir tarf olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Tşk ederim kabağı her şekilde değerlendirmek gerekir bu sefer biraz farklı olduu;))))) sevgilerr...

    YanıtlaSil
  14. Kabak ve tatlı nasıl olur bilemedim. Çocuklara kabak yediremiyoruz. Böyle tüketirler mi acaba..:) Ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil