MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
yarım demet ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı ( üzerine kullandığınız yumurta sarısı akınıda hamura katabilirsiniz
ziyan olmasınn diye )
Ve susam çörekotu
TARİF
Yoğurma kabımıza yoğurt, sıvıyağ, yumurta, sirke ve tuz koyup dereotunu da yıkayıp ince dogradıktan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, un ve kabartmatozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Resimlerde görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Verilen ölçülere göre 20 tane poğaça elde edebiliriz. Fırına vermeden önce bir süre hamuru
dinlendirelim vaktiniz varsa. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz susam çörekotu serpiştirebilirsiniz, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip Ilık halde servis edelim...
AFİYET OLSUN...
blogun harikaymış yeni keşfettim.
YanıtlaSiltakipteyim bana da beklerim.
sevgiler,
burcuaydn04.blogspot.com
Tşk ediyorum burcu hanım daha yeniyim tabiii desteginiz için sagolun üye de olmuşsunuz çok iyi
YanıtlaSilDereotlu olunca daha bir güzel olmuştur kesinlikle.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil