Youtube Kanalım

18 Ekim 2014 Cumartesi

EV YAPIMI AMERİKAN SALATASI




MALZEMELER
4 adet havuç 
4 adet patates
1 subardağı bezelye 
10 tane küçük salatalık turşusu 
Yarım subardağı mayonez
1 subardağı yoğurt
1 çaykaşığı gerekirse tuz

TARİF 
Patateslerimizin dışını soyup, yıkayalım. Daha sonra küp küp doğrayalım. Ve tencereye alarak haşlayalım, patatesleri yumuşayınca süzelim.



Havuçların dışını  bıçakla kazıyalım, veya soyacak ile kazıyalım, ondan sonra yıkayalım ve havuçları  ayrı bir küçük tencerede haşlayalım. Yumuşayan havuçları süzelim, küp küp doğrayalım, daha kolay oluyor bu şekilde doğranması sertliği gitmiş oluyor.

Buzlukta bezelyeniz yoksa hazır konserve kullanabilirsiniz, ben buzluktan kullanacağım haşlayarak  yazın buzluğa kaldırdığımız bezelyeyide çıkaralım kendine gelsin diye tercih sizin ( ben yazdan bezelyeyi haşlayıp buzluğa koyarım haşlamadan koyulursa çıktığında bir koku oluşuyor, onun için haşlayıp koymak gerekiyor ) havuçlar haşanırken en son ineceğine yakın bezelyeyide havuçların içine atalım 5 dakika kadar dursa yeterli olur. 

 

Bütün malzemeyi ayrı ayrı süzüyoruz, fazla suyunun gitmesi için ve soğumasını bekliyoruz. Bu arada salatalık turşumuzu da ince bir şekilde küp küp doğruyoruz.


Karıştırma kabımıza havuç, bezelye, patates, salatalık turşumuzu alarak iyice harman ediyoruz. Birbirine karışsın, fakat ezmeden karıştıralım. 


Bu malzeme size fazla gelirse karıştırdıktan sonra  yoğurt ve mayonez koymadan saklama kabına koyarak sıkıca kapağını kapayın ve buzluğa koyun ihtiyaç halinde yarım saat önce çıkarın yoğurt ve mayonezle buluşturun. Yeni yapmış gibi olacaktır. Birde yogurt ve mayonezde özgürsünüz  isterseniz çoğaltıp eksiltebilirsiniz. Tamamen sizlere kalmış...
 Karıştırdığımız malzemeyi yoğurt ve mayonezle buluşturuyoruz. Amerikan salatamız servise hazır. 


AFİYET OLSUN... 

7 yorum :

  1. ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim mutfagabuyrun çok güzel bir tat bende çok severim...

      Sil
  2. ellerine sağlık cok severim sevmesine ama kilo yapıyor meret :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun tubacım biz seni tombişde severiz tşk ederim

      Sil
  3. bende çok severim. Fakat hala bloğuma yazamadım. Amerikan RUS salatası deriz biz. ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdiğim için hazır yetmiyor ondan evde yapıp çok yapıyorum fazla yapıp dondurucuya koyup istedigimiz zaman cıkarırım. Nursevin hanım tşk ederim

      Sil
  4. Çok severim bu salatayı.. İlk fırsatta yaparım artık.. Ellerine sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil